ΑΠΟΠΕΣ: Εν εξελίξει η υπόθεση για τον νέο υποσταθμό στον Άγιο Νικόλαο

Δελτίο τύπου-Μετά από δημοσίευμα Τοπικής εφημερίδας την 26-7-2017 και μάλιστα με κύριο τίτλο της «Αστήρικτη κρίθηκε τελικά η προσφυγή» για τον υποσταθμό στον Άγιο Νικόλαο και αυτό κατά την άποψη της εφημερίδας πάντα «σημαίνει ότι το έργο θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί , παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν»

οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η υπόθεση είναι εν εξελίξει τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό εφόσον υπάρχουν νομικές και διοικητικές εκκρεμότητες.

Επισυνάπτονται δυο ακόμα επιστολές προς Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών (Υπηρεσία Δόμησης) ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/νησου, της ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην οποία συμμετέχει και ο ΑΠΟΠΕΣ με εκπρόσωπο του και οι οποίες εστάλησαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές Προς Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών (Υπηρεσία Δόμησης)

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ενταύθα

Δεδομένης της άποψης πολλών μηχανικών της πόλης μας αλλά και των μελών της ίδιας της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, ότι στο υπό κατασκευή έργο του Κέντρου Διανομής – Υποσταθμού Υ.Τ. 150/20kV που εκτελείται στην περιοχή του Άη-Νικόλα από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., παρουσιάζονται ζητήματα υπερβάσεων της οικοδομικής άδειας, πολλά από τα οποία έχουν τεθεί ήδη υπ’ όψη της υπηρεσίας σας, παρακαλούμε:

Να εξετάσετε εξονυχιστικά με βάση την κείμενη νομοθεσία την νομιμότητα των εκτελούμενων εργασιών και των ακολουθούμενων διαδικασιών. Να ενημερώσετε την επιτροπή για τα αποτελέσματα του ελέγχου σας. Να προβείτε στην άμεση εφαρμογή των όσων η νομοθεσία προβλέπει, σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παραβίαση των όρων της οικοδομικής άδειας και της κείμενης νομοθεσίας.

Με εκτίμηση,

Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ Προς ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας 1

Ενταύθα

Δεδομένης της θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και πολλών φορέων περί μη κατασκευής του έργου του Κέντρου Διανομής – Υποσταθμού Υ.Τ. 150/20kV που εκτελείται ήδη στην περιοχή του Άη-Νικόλα από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί η κατασκευή του να θεωρηθεί κατεπείγουσα. Αντίθετα επείγουσα είναι η προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα τετελεσμένα.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να ανακληθεί άμεσα η χορηγηθείσα από εσάς άδεια εκτέλεσης εργασιών κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας, γεγονός που διαταράσσει την ηρεμία και τη ζωή των κατοίκων, της πυκνοκατοικημένης συνοικίας του Αγίου Νικολάου.

Με εκτίμηση,

Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...