Απεργία στους δήμους - Ανακοίνωση απο ΔΑΣ ΟΤΑ ΡΟΔΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ -Απαιτούμε

- Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, υπογραφή νέας ΣΣΕ και για τους αορίστου χρόνου.

- Επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες.

- Αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, κατοχύρωση κι επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων των βρεφονηπιοκόμων.

- Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και voucher. Να ενταχθούν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς τα 57.000 παιδιά που άφησαν απ' έξω.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

- Να δοθεί τώρα λύση για τους εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, να τελειώσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους.

- Άμεση πληρωμή των συμβασιούχων στα νομικά πρόσωπα, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τους αγώνες μας, είχαμε μια σημαντική κατάκτηση, την υπογραφή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε κάποιες κατηγορίες των εργαζομένων στους Δήμους.

Όλοι και όλες στην απεργία για να επεκταθούν οι κατακτήσεις μας σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Το ζήτημα των ΒΑΕ είναι κρίσιμο, ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει.

Όλοι και όλες στην απεργία για να βροντοφωνάξουμε: κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα Συνδικάτα.

Όλοι στον αγώνα, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στην αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη στους ιδιώτες, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος, για νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΔΑΚΕ) έβγαλε ανακοίνωση (15/11/2017), στην οποία προβάλλει ως αίτημα την κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Πρόκειται για ένα αίτημα που υπονομεύει το σύνολο των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, των γονέων και των εργαζόμενων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Είναι ένα αίτημα αντιεπιστημονικό, οπισθοδρομικό και αντιδραστικό. Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) με μοιρασμένους ρόλους καλλιεργούν την ανθρωποφαγία και βάζουν τους βρεφονηπιοκόμους να τσακώνονται με τους νηπιαγωγούς βγάζοντας έτσι λάδι την κυβέρνηση. Αντί να διεκδικούν από κοινού και όλοι ενωμένοι την αναβάθμιση, τόσο των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, όσο και των Νηπιαγωγείων, την υψηλού επιπέδου παροχή αγωγής και πρόνοιας για όλα τα παιδιά, προβάλλουν αποπροσανατολιστικά, διχαστικά αιτήματα. Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως και της ΔΟΕ, αντί να προβάλλουν ως αίτημα την εδώ και τώρα ένταξη των 57.000 παιδιών στις δημόσιες και κρατικές δομές των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, το θάβουν και βάζουν τους βρεφονηπιοκόμους και τους νηπιαγωγούς να "τρώγονται" μεταξύ τους! Το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ικανοποιεί τόσο τους βρεφονηπιοκόμους, όσο και τους νηπιαγωγούς, αποτελεί αίτημα όλων των γονεϊκών ενώσεων, όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εδώ και δεκαετίες, αποτελεί διαχρονική παλλαϊκή απαίτηση.

Αυτό που είναι επιζήμιο και αποτελεί απειλή για τα παιδιά και τους βρεφονηπιοκόμους δεν είναι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αλλά η αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία. Εδώ χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε από κοινού. Εδώ πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να προετοιμαστούμε για γενική πανεργατική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...