Απάντηση της παράταξης Μαχαιρίδη στο δελτίο τύπου της περιφέρειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Όταν η πολιτική αμηχανία οδηγεί σε προσωπικές ύβρεις! Για την ταμπακιέρα…ούτε κουβέντα! Ο κ. Χατζημάρκος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει κάποιες, έστω ελάχιστα πειστικές, απαντήσεις για τα όσα καταλόγισε στην Περιφερειακή Αρχή η παράταξή μας κατά τον απολογισμό της ΠΝΑ για το 2017, γιατί απλούστατα δεν έχει κανένα επιχείρημα.

Τελικά το μόνο «πρόβλημα» που ‘ενόχλησε’ στην τεκμηριωμένη και σκληρή κριτική που του ασκήθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο της παράταξης μας, κα Ελ. Φτακλάκη , ήταν η αναφορά στην παραίτηση του κ. Γ. Χατζημάρκου από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM το 2017; Για την ταμπακιέρα δηλαδή… ούτε κουβέντα! Αφού λοιπόν ενοχλήθηκε το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑ μόνο με αυτό το σημείο της πολυσέλιδης κριτική μας, αντικρούουμε τη διάψευση περί παραίτησης με την παράθεση των γεγονότων: 1ο) Ο κ. Χατζημάρκος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CRPM στις 20.5.2016 και ‘αποχώρησε’ από την θέση αυτή στις 9.3.2017, , δηλαδή ούτε καν δέκα (10) μήνες μετά, ενώ ακόμα τυπικά δεν είχε λήξει ο 1ος χρόνος της θητείας του, που σύμφωνα με το Καταστατικό της CRPM, (βλ. άρθρα 7.5.ε και 7.3.α.), οι Πρόεδροι των Επιτροπών εκλέγονται με ανανεώσιμη θητεία 2 ετών. 2ο) Στο δελτίο τύπου της ΠΝΑ στις 9.3.2017, δηλώνεται ότι ο κ. Χατζημάρκος κλείνει την θητεία του στην Επιτροπή, ενώ σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική έκδοση στις 8.3.2017 (με παραπομπή στην ιστοσελίδα www.grafida.net, γνωστών λοιπών στοιχείων), αναφέρεται ότι ο κ. Χατζημάρκος θα παραδώσει την προεδρία της Επιτροπής 3ο) Σε κάθε περίπτωση, οι λέξεις «αποχώρηση» και «κλείσιμο» που χρησιμοποιήθηκαν από τους ίδιους για να δηλώσουν το ότι κ. Χατζημάρκος αφήνει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM νωρίτερα απ’ ότι προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες, συνιστά κατ’ ουσίαν, τόσο με πολιτικούς όρους, όσο και με καταστατικούς όρους, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! Η μη χρήση του όρου από τον ίδιο τον κ. Χατζημάρκο και το Γραφείο Τύπου του έγινε για λόγους προφανείς και στους πλέον αδαείς. Άλλωστε, η ‘ παραίτηση’ στο λεξικό ερμηνεύεται ως « η οικειοθελής αποχώρηση από μια θέση εργασίας ή ένα αξίωμα… η εγκατάλειψη μιας προσπάθειας …. η απώλεια διάθεσης για νέες προσπάθειες..»! Η παράταξη μας ασκεί κριτική με γεγονότα που αποδεικνύονται, και δεν συκοφαντεί κανένα, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για θεσμικό πρόσωπο, τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου! Αλήθεια, από πότε η τεκμηριωμένη κριτική εκλαμβάνεται ως «ψεύδη και συκοφαντίες»; Νέα ήθη… Κατανοούμε απόλυτα γιατί λειτουργεί έτσι ο κος Χατζημάρκος. Γιατί απλούστατα προσπαθεί να κρύψει τη χαμηλή αποτελεσματικότητα της πολιτικής του δράσης.

Τελικά, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να ασκήσει κάποιος διοίκηση και δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή 3,5 χρόνια μετά είναι… ανεπίδεκτη μαθήσεως!

Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν.

Ρόδος, 13.02.2018

το δελτίο τύπου της περιφέρειας που προκάλεσε την οργή της παράταξης Μαχαιρίδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινή συκοφάντης η Λίτσα Φτακλάκη. Στο στόμα της, ακόμη και η δημαγωγία κακοποιείται Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην συνειδητή διακίνηση και διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών Σε ένα καταιγιστικό παραλήρημα εμπάθειας κατά της Περιφερειακής Αρχής επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η περιφερειακή σύμβουλος της μειοψηφίας, Λίτσα Φτακλάκη, με αφορμή τον απολογισμό έργου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για το 2017. Το όργιο κακής ποιότητας δημαγωγίας που επιχείρησε να εμφανίσει ως δήθεν κριτική, είναι ανάξιο οποιουδήποτε σχολιασμού και απάντησης, ως αποτέλεσμα της δικής της προσωπικής αγωνίας και του ρόλου που διακαώς επιθυμεί να διαδραματίσει στην παράταξη όπου ανήκει. Τα άγχη της Λίτσας Φτακλάκη ουδόλως μας αφορούν. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι εν γνώσει της συνεχίζει να επιδίδεται σε ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά κατά του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ισχυριζόμενη, στην διάρκεια της απολογιστικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι ο Περιφερειάρχης παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπή Νήσων του Διευρωπαϊκού Δικτύου των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CPMR), πριν τη λήξη της θητείας του. Παρότι άμεσα της επισημάνθηκε, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι η θητεία του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων είναι μονοετής και ότι η προεδρία του κ. Χατζημάρκου έληξε κανονικά, η Λίτσα Φτακλάκη μετέτρεψε την ασχετοσύνη της για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε συνειδητή συκοφαντία, αφού συνεχίζει να διακινεί και να διαδίδει τον εν γνώσει της ψευδή, αρχικό ισχυρισμό της. Η στάση της αυτή, του κοινού και συνειδητού συκοφάντη, στιγματίζει και χαρακτηρίζει την ίδια και είναι ενδεικτική της προσωπικότητας, των προθέσεων και μιας πολιτικής λειτουργίας που δεν διστάζει να δηλητηριάσει τον δημόσιο βίο, προκειμένου να εξυπηρετήσει μια αυστηρά προσωπική πολιτική ατζέντα. Στο στόμα της Λίτσας Φτακλάκη, ακόμα και η δημαγωγία κακοποιείται. Το να περιμένει κανείς να ζητήσει συγνώμη για την συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας και την εσκεμμένη διακίνηση της συκοφαντίας, είναι μάλλον ουτοπία. Στην περίπτωσή της, είναι λίγη και αυτή ακόμη η λέξη “ντροπή”.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...