Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας Δήμου Ρόδου: Νοικοκύρεμα με νομιμότατες διαδικασίες και οφέλη για τους Ροδίτες

Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας Δήμου Ρόδου: Νοικοκύρεμα με νομιμότατες διαδικασίες και οφέλη για τους Ροδίτες

---------------

Τα όσα καταγγέλλονται περί δήθεν προσλήψεως 10 δικηγόρων πριν την έναρξη της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου και μάλιστα με σαφείς αιχμές περί αδιαφάνειας της διαδικασίας, θα τα αποδώσουμε απλά και μόνον στην άγνοια του καταγγέλλοντος. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που εκτίθεται με τα όσα λέει.

Για να μη δημιουργούνται ωστόσο εντυπώσεις, παραθέτουμε τα πραγματικά δεδομένα:

- Η διαδικασία σύναψης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Αναπτυξιακού του Οργανισμού "ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε." ελέγχθηκε και εγκρίθηκε με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

- Οι δικηγόροι που σύναψαν σύμβαση μίσθωσης έργου - και φυσικά δεν "προσλήφθηκαν" όπως ψευδώς αναφέρεται - επιλέχθηκαν μέσα από ανοιχτή διαδικασία, με Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του Αναπτυξιακού Οργανισμού, σύμφωνα με τον νόμο.

- Πρόσβαση στη διαδικασία είχε το σύνολο των δικηγόρων, με την ελάχιστη προϋπόθεση ότι αυτοί διέθεταν εμπειρία ενός έτους, πέραν της άσκησης.

- Με την ίδια Πρόσκληση προσλήφθηκαν και άλλες επιστημονικές ειδικότητες (πολιτικοί μηχανικοί και πολεοδόμοι-τοπογράφοι), χωρίς καμία διαμαρτυρία, καθώς όλοι σεβάστηκαν το γεγονός της διεξαγωγής μιας νόμιμης, διαφανούς και τυπικής διαδικασίας.

- Οι αμοιβές που προβλέπονται στα συμβατικά έγγραφα είναι ανάλογες με τον όγκο της απασχόλησης των συνεργατών, οι οποίοι θα χρειαστεί να δεσμεύσουν το 100% του χρόνου τους στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που ανέλαβαν με τις συγκεκριμένες συμβάσεις. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που ο καταγγέλλων, αν και γνώριζε εκ των προτέρων την ύπαρξη της Πρόσκλησης, δεν κατέθεσε τελικά υποψηφιότητα...

- Το έργο της καταγραφής και το "νοικοκύρεμα" της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ρόδου ήταν και είναι δέσμευση της δημοτικής αρχής και της παράταξής μας, και, υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια, το κάνουμε πραγματικότητα.

Τα οφέλη για τον Ροδιακό λαό από το παραπάνω έργο θα είναι τεράστια και γι' αυτόν τον λόγο ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης, με θέληση και υπομονή, κατάφερε να το εκκινήσει, ενώ είναι γνωστό πως αυτοί που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια, έμειναν στην... προσπάθεια.

Τη διαστρέβλωση του έργου του Δήμου Ρόδου και του αναπτυξιακού του οργανισμού από έναν δικηγόρο, και μάλιστα σε βάρος συναδέλφων του, την αφήνουμε στην κρίση των δικηγόρων του νησιού μας και της Ροδιακής κοινωνίας συνολικά.

Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων εργάζεται ήδη για το έργο, ακριβώς επειδή η παράταξή μας δεν «κατέβασε τα μολύβια», ούτε κατά την προεκλογική περίοδο!

Η Ρόδος θα προχωρήσει μπροστά όσο και αν κάποιοι από μικροπολιτικό μένος θέλουν να σπιλώνουν κάθε θετική προσπάθεια.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Κολοσσός 2047

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...