Αναπαράσταση με μπουλντόζα στη Κω για την υπόθεση του Μπεν

Αναπαράσταση του πιθανού τρόπου με τον οποίο εξαφανίστηκε ο μικρό Μπεν το 1991 στην Κω έκαναν σήμερα οι Βρετανοί ερευνητές στο νησί.

Οι Βρετανοί χρησιμοποίησαν μια μπουλντόζα όμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Ντίνος Μπάρκας, όταν το αγόρι εξαφανίστηκε πριν 25 χρόνια.

«Καθώς το παρακολουθούσα, συνειδητοποίησα το τεράστιο μέγεθος και τη δύναμη του οχήματος. Και μπορεί να κινηθεί με εκπληκτικά μεγάλη ταχύτητα» αναφέρει ο ανταποκριτής της «Mirror» που ήταν παρόν στην αναπαράσταση και συμπληρώνει: «Με έκανε να σκεφτώ πως αν ο μικρός Μπεν περιπλανιόταν πίσω από το μηχάνημα τη μοιραία μέσα, ο Ντίνος Μπάρκας δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε καταλάβει πως το παιδί ήταν εκεί. Η καμπίνα είναι τόσο ψηλά που είναι πιθανό πως δεν κατάλαβε πως είχε χτυπήσει και συνθλίψει το παιδί».

Οι Βρετανοί ερευνητές, εντωμεταξύ, αποφάσισαν την παράταση της παραμονής τους στο νησί και τη συνέχιση των ερευνών: «Το κάνουμε ώστε να είμαι σίγουρος πως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Η ομάδα με στηρίζει 100% σε αυτή την απόφαση. Και κάθενας από αυτούς, περιλαμβανομένων και των εθελοντών, είναι σίγουροι για την απόφαση τους να μείνουν εδώ. Πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής Τζον Κάζινς.

Λίγο νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι ανακαλύφθηκαν «60 αντικείμενα ενδιαφέροντος» τα οποία θα πάρουν μαζί τους στη Βρετανία για περαιτέρω ανάλυση.

Πηγή: Υπόθεση Μπεν: Εκαναν αναπαράσταση με μπουλντόζα -Για το πώς μπορεί να χτυπήθηκε ο μικρός [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/293455/ypothesi-mpen-ekanan-anaparastasi-me-mpoylntoza-gia-pos-mporei-na-htypithike-o-mikros#ixzz4MeiEyE4v

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...