Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις προτάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην ανώτατη εκπαίδευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -Ο πρόεδρος της ΝΔ, με τις χτεσινές του δηλώσεις, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ορκισμένος εχθρός των φοιτητών, των συλλόγων τους και των δίκαιων διεκδικήσεών τους. Γι' αυτό επανέλαβε την καραμέλα περί "κατάργησης του ασύλου", ως "αντίδοτο" δήθεν σε υπαρκτά, μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και το προσωπικό των ιδρυμάτων. Η εγκληματικότητα, το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών «βασιλεύουν» και στις καλύτερα φρουρούμενες περιοχές της χώρας, αφού αυτά δεν τα αντιμετωπίζει και πολύ περισσότερο τα θρέφει η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κατάργηση του ασύλου στοχεύει τους ίδιους τους φοιτητές, τους συλλόγους τους και την ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα προβλήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Είναι βήμα κλιμάκωσης της κρατικής καταστολής.

Είναι πρόκληση να εμφανίζεται η ΝΔ ως αντίπαλο δέος στην ανομία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, όταν η ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ αριστεύει στη διαπλοκή και στη ρεμούλα, κάτι που το ξέρουν ακόμα και οι τοίχοι των ιδρυμάτων.

Η κρατική καταστολή, που αξιοποίησε με ζήλο η ΝΔ, έχει άξιο συνεχιστή, τον σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όταν τον βολεύει αναζητά "το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" και όταν τελικά οι διεκδικήσεις και η πάλη των φοιτητών φουντώνουν τους υποδέχεται με ΜΑΤ, κλούβες και το δόγμα "νόμος και τάξη".

Ο κ. Μητσοτάκης αδικείται, όταν παρουσιάζεται απλώς ως υπέρμαχος των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που ήδη λειτουργούν. Πίσω από την πρότασή του "τα πανεπιστήμια να αποκτήσουν τα ίδια τον πλήρη έλεγχο του αριθμού των εισαχθέντων" ο πρόεδρος της ΝΔ κρύβει την πραγματική του πρόταση για περιορισμό των εισαχθέντων στα δημόσια ΑΕΙ, αναβαθμίζοντας εαυτόν σε διαφημιστή των ιδιωτικών ιδρυμάτων, εξασφαλίζοντάς τους την αναγκαία πελατεία. Οι προτάσεις της ΝΔ οδηγούν στη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την τσέπη των φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η ΝΔ είναι απέναντι από τις ανάγκες των φοιτητών για ολόπλευρη μόρφωση για όλους, για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα στο αντικείμενο που σπούδασαν και έχουν ειδικευτεί. Η κόντρα τους αφορά το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΣΕΒ, κατευθύνσεις που μετατρέπουν ακόμα πιο γρήγορα τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σε πελάτες δεξιοτήτων και πιστοποιητικών. Και σε αυτό το ζήτημα η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αν και είναι βολική και για τους δύο, δεν αφορά τις ανησυχίες των φοιτητών.

Οι νέοι και οι νέες, που σπουδάζουν, έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν τους φοιτητικούς τους συλλόγους, τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, τους αγώνες για τις σπουδές και το μέλλον που τους αξίζει.

Αθήνα 24 Οκτώβρη 2018 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...