Ανακοίνωση απο τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ως σύλλογος εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής , που έχουμε σαν σκοπό – στόχο την άρτια εκπαίδευση – επιμόρφωση των υποψηφίων οδηγών αλλά και οδηγών , τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας καθώς και την τήρηση της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση  σχετική τόσο με τα προαναφερθέντα αντικείμενα όσο και με το επάγγελμα του εκπαιδευτή , έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :
1) Αρμοδιότητα των σχολών οδηγών είναι : Η παροχή πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης ,όχι μόνο με τη χρήση υπολογιστών αλλά  με διδασκαλία στους υποψήφιους οδηγούς αλλά και οδηγούς
( όσοι κατέχουν άδεια οδήγησης ) , η παράσταση μας στις εξετάσεις με τα εκπαιδευτικά μας οχήματα , η παροχή συμβουλών ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής , καθώς επίσης και η συμμετοχή μας σε επιτροπές με αντικείμενο την  οδική ασφάλεια .
2) Όσο δε αφορά τη διεκπεραίωση των αδειών οδήγησης , δηλαδή την έκδοση Δ.Ε.Ε. ( δελτίο εκπαίδευσης και  εξέτασης ) , του προγραμματισμού και τη διεξαγωγή των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων , αρμόδιος φορέας είναι η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας .Όσο δε αφορά την εκτύπωση των αδειών οδήγησης και τις πολύμηνες καθυστερήσεις , αυτό συμβαίνει επειδή στις 01/1/2015 θα έπρεπε όλοι οι κάτοχοι αδειών παλαιού τύπου για 50 cc,  οι οποίες εκδίδονταν  μέχρι πρότινος από την οικεία Τροχαία , να τις αντικαταστήσουν με νέου τύπου . Για  να γίνει η  εν λόγω  αντικατάσταση θα πρέπει   να βρεθεί και να ελεγχθεί ο σχετικός φάκελος από τα αρχεία της τροχαίας , να αποσταλεί από την τροχαία σχετικό έγγραφο γνησιότητας στην Υπηρεσία  Συγκ/νιων , να αποσταλεί ο φάκελος στη Γενική  Δ/νση της Αστυνομίας Αθηνών προκειμένου να γίνει η εκτύπωση της άδειας και να σταλεί ξανά στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες Συγ/νιων της χώρας, ώστε να καταλήξει στα χέρια του διοικούμενου – οδηγού .
Στο σημείο αυτό  οφείλουμε  να ευχαριστήσουμε το Διοικητή Τροχαίας Ρόδου κ.  Γ. Στέργου   , διότι με τη συμβολή του και τις ενέργειές του βοήθησε στην κατά δυνατόν μείωση του προαναφερθέντος χρόνου αναμονής του πολίτη .
3)  Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι για κάθε άδεια οδήγησης προβλέπονται υποχρεωτικά θεωρητικά όχι με τη χρήση υπολογιστών , αλλά με διδασκαλία (θεωρητικό  μάθημα νοείται η ανάλυση του Κ.Ο.Κ. από τον εκπαιδευτή και η χρησιμοποίηση διαφόρων   εποπτικών μέσων ,όχι η χρήση των υπολογιστών μιας και η χρήση τους είναι μόνο μια ενότητα στο σύνολο του περιεχομένου που πρέπει να διδαχθούν ), αλλά και πρακτικά μαθήματα .Για το λόγο αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαιτούν την πραγματοποίηση τους .




 
4) Δηλώνουμε ότι όλες οι  σχολές που λειτουργούν στη Δωδεκάνησο είναι νόμιμες , όπως νόμιμα είναι και τα οχήματά τους . Κατηγορίες – καταγγελίες που έγιναν στο παρελθόν ήταν σκοπιμότητας και μόνο, όπως έχει τουλάχιστον μέχρι στιγμής αποδειχθεί από πολύμηνη δικαστική διερεύνηση τους . Οι εν  λόγω υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης . Οι δε υπαίτιοι της απόπειρας σπίλωσης προσωπικών αλλά και επαγγελματικών υπολήψεων θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το « λάκκο » που άδικα ετοίμαζαν στους συναδέλφους τους , διωκόμενοι τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο .
5) Ζητάμε να ληφθεί άμεσα ένα πάγιο πρόβλημα μας που αφορά την εκπαίδευση και την εξέταση των υποψηφίων για τις κατηγορίες Δικύκλων . Τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά η εκπαίδευση – εξέταση λαμβάνουν χώρα , μέχρι στιγμής εντός του χώρου του Δ. ΚΤΕΟ . Ο συγκεκριμένος χώρος όμως είναι ακατάλληλος διότι λόγω των υψηλών ταχυτήτων που θα πρέπει  να αναπτύξουν οι υποψήφιοι για τις δοκιμασίες που προβλέπονται , δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση  για πέδηση – φρενάρισμα με ασφάλεια και έχουν καταγραφεί σχετικά ατυχήματα . Ζητάμε λοιπόν να βρεθεί κατάλληλος χώρος πριν θρηνήσουμε θύματα . Το Δ.Σ. του συλλόγου συναντήθηκε τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Μπάρδο όσο και με τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Φ.  Χατζηδιάκο οι οποίοι έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα μας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν για την επίλυση του ( αναφορικά δηλ. στην εξεύρεση κατάλληλου   χώρου ).
6 ) Ζητάμε να στελεχωθούν οι  Υπηρεσίες  Συγκ/νιων  στα νησιά (Κω , Λέρο , Κάλυμνο, Κάρπαθο) για να μειωθούν οι καθυστερήσεις των διοικουμένων πράξεων . Ζητάμε να εξετάζονται οι υποψήφιοι σ΄ αυτά τα νησιά όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα . Υπάρχει έλλειψη εξεταστικών επιτροπών για αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά αυτό μπορεί να επιλυθεί όπως έχει γίνει στο παρελθόν με την αποστολή   επιτροπών από τη Ρόδο . Οι εξετάσεις γίνονται εντός του προβλεπόμενου από του νόμου χρόνο .
7) Ο σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ )  θα πραγματοποιήσει σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε Δημοτικά σχολεία , Γυμνάσια και Λύκεια γιατί πιστεύουμε ότι  το μέγιστο πρόβλημα είναι η οδική παιδεία .
8) Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο , καθώς επίσης και τον Περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για θέματα μεταφορών κ. Χ. Μπάρδο  για την άψογη συνεργασία με τον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών που ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το τμήμα αδειών οδήγησης .  Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον πρώην Δ/ντή της Υπηρεσίας Συγκ/νιων κ. Ν. Παταβούκα για τη συνεργασία του με τους εκπαιδευτές και να του ευχηθούμε καλή σύνταξη .
Επίσης  να συγχαρούμε τη νέα Διευθύντρια της Υπηρεσίας Συγκ/νιων κ. Ν. Δρακιού και να την ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πολιτών – εκπαιδευτών και ευελπιστούμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τέλος όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Συγκ/νιων και του
Δ. ΚΤΕΟ για το διαρκή τους αγώνα .
    

                                                       Με εντολή  του Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ .

ΠΟΡΤΣΕΛΛΗ   ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                        ΠΕΤΑΥΡΑΚΗΣ   ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...