Αιγύπτιος φωτορεπόρτερ τράβηξε σε φιλμ τον θάνατό του...

Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί προς τους υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι. Η μία βολή διαδέχεται την άλλη, ενώ ένας μετά τον άλλον οι άνδρες πέφτουν στο έδαφος. Ξαφνικά στρέφει το όπλο του και στοχεύει προς την κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις του… Η λήψη σταματά απότομα, όπως απότομα σταμάτησε και η ζωή του 26χρονου Αχμέντ Σαμίρ Ασέμ που κατέγραφε τον σκοπευτή.

Ο Σαμίρ Ασέμ ήταν ένας από τους 51 ανθρώπους που έπεσαν νεκρή εκείνη την ημέρα από τις σφαίρες των ελεύθερων σκοπευτών που βρίσκονταν έξω από την έδρας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και ήταν ο μόνος που είδε τον θάνατο μέσα από τον φακό του.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph η είδηση του θανάτου του κυκλοφόρησε μόλις εντοπίστηκαν η ματωμένη του κάμερα και το κινητό τηλέφωνο.

«Γύρω στις έξι το απόγευμα, ένας άνδρας έφτασε με την αιματοβαμμένη κάμερα και μας είπε ότι ένας από τους συναδέλφους μου είχε τραυματιστεί», δήλωσε ο Αχμέντ Αμπου Ζειντ επικεφαλής πολιτιστικού της εφημερίδας Al-Horia Wa Al-Adala όπου εργαζόταν ο άτυχος φωτορεπόρτερ.

«Λίγη ώρα αργότερα έμαθα ότι ο Αχμέντ δέχθηκε πυροβολισμό από ελεύθερο σκοπευτή στο μέτωπο ενώ βιντεοσκοπούσε ή τραβούσε φωτογραφίες στην οροφή κτιρίου. Η κάμερα του Αχμέντ ήταν η μοναδική που κατάγραψε το όλο περιστατικό», συμπλήρωσε ο Ζειντ.

Οι συνάδελφοι του Ασέμ, ο οποίος φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, έκαναν λόγο για έναν σωστό επαγγελματία αφοσιωμένο στη δουλειά του, με ένα φωτογραφικό αρχείο περίπου 10.000 φωτογραφιών από την αρχή της καριέρας του ως φωτογράφος πριν τρία χρόνια.

Η εργασία του στην επίσημη εφημερίδα του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης των Αδελφών Μουσουλμάνων, τον είχε θέσει στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων στην Αίγυπτο, ενώ τον είχε αποξενώσει από μέλη της οικογένειάς του που υποστήριζαν τον πραξικοπηματία και πρόεδρο της χώρας, Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ.

Το βίντεο που κατέγραψε ο 26χρονος πρόκειται να επικαλεστούν οι υποστηρικτές του Μόρσι για να υποστηρίξουν ότι ο στρατός πραγματοποίησε επίθεση κατά του συγκεντρωμένου πλήθους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...