Έργα ύψους 97 εκ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ μέσα στο 2018

Δελτίο Τύπου

-ΘΕΜΑ : ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ ΓΙΑ ΤΟ 2019

-Σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2018 παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Χατζηδιάκου Φώτη συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Ρόδου και ψήφισε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019.

Το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο αποτελεί συνέχεια του Τεχνικού Προγράμματος του 2018 ευρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με αυτό σε ότι αφορά τα συνεχιζόμενα έργα, αλλά και ενσωματώνει τις νέες απαιτήσεις καθώς τους στόχους που έχουν τεθεί από την επιχείρηση τόσο σε επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας όσο και του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού απαραίτητων και αποδοτικών αναπτυξιακών έργων.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Μανωλάκης Αλέξανδρος δήλωσε πως «Αξιοποιώντας τόσο ίδιους πόρους της ΔΕΑΥΡ όσο και των διάφορων χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΥΜΕΠΕΡΑΑ κ.α) ολοκληρώσαμε και προγραμματίζουμε σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 97 εκ ευρώ. Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα ιδιαίτερα φιλόδοξο και αποτυπώνει τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται στη ΔΕΥΑΡ ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες ένταξης και χρηματοδότησης ώριμων έργων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης τόνισε πως «Διαπιστώνεται και μέσα από τις τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ της ΔΕΥΑΡ πως το υπό ψήφιση Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα άρτια τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό το οποίο ανταποκρίνεται στις πραγματικές απαιτήσεις του νησιού και καλύπτει τον σχεδιασμό μας  τόσο για τα μεγάλα έργα όσο και για την καθημερινότητα. Από πλευράς ΔΕΥΑΡ θα πρέπει να δοθεί βάση στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στο νησί της Ρόδου όπως η υδροδότηση περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας και η ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης στους οικισμούς Γ’ κατηγορίας παράλληλα με τις καθημερινές παρεμβάσεις και των έργων που έχουν δρομολογηθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες στηριζόμενοι στην εμπειρία του υφιστάμενου προσωπικού αλλά και αυτών που αναμένεται να προσληφθούν.

Να σημειωθεί πως σε ΔΣ της επιχείρησης την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί και θα  τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΡ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...