Έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων απο την ΕΤΕ-ΔΕΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2/12/2016 -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων

Συναδέλφισσες – φοι,

Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ δε έχει προηγούμενο, όσον αφορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ( κατάργηση βαρδιών, αφανισμός του κοινωνικού μισθού, έλλειψη υλικών και εφοδίων, μείωση μισθού, τεράστια έλλειψη προσωπικού κ.α.).

Η ΕΤΕ.ΔΕΗ έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στη Διοίκηση για να λύσει τα παραπάνω προβλήματα, αλλά η Διοίκηση ασχολείται με πιο «σοβαρά ζητήματα», όπως η δημιουργία νέων στελεχών με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση.

Ήρθε η στιγμή της δυναμικής μας αντίδρασης, γιατί τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν και οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Λέμε όχι:

Στην κατάργηση βαρδιών και την «εργολαβοποίηση» των υπηρεσιών Στη μείωση μισθών και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων Στην κατάργηση του κοινωνικού μισθού και τη δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων στον Όμιλο ΔΕΗ. Σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων Στην απαξίωση της Επιχείρησης και του κοινωνικού της ρόλου Ξεκινάμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις :

- Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με τρίωρη παναττική στάση εργασίας( από 7:00πμ έως 10:00 πμ.) στην Αττική, συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση όλων των συναδέλφων έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5, στις 7:00 το πρωί.

- Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις δυναμικά και ανυποχώρητα.

Εξαιρούμενο προσωπικό για τη στάση εργασίας στις 05/12/2016.

Διευκρινίζουμε ότι το εξαιρούμενο προσωπικό πρέπει να αποτελείται από :

Έναν οδηγό (Τ5) Έναν εργοδηγό ή αρχιτεχνίτη Δυο τεχνίτες.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των απεργιακών κινητοποιήσεων, θεωρούμε χρέος μας να συντονίσουμε την αγωνιστική μας δράση, εξειδικεύοντας με σαφήνεια τη δέσμη των απεργιακών μέτρων. ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ 1)Δεν εργάζεται ποτέ Τεχνίτης μόνος του σε υπό τάση στοιχεία. Αφορά συνεργεία Μέσης και χαμηλής τάσης στην Διανομή. Απαιτείται: ένας εργοδηγός ή αρχιτεχνίτης και δυο τεχνίτες. Ν.158/75. 2)Δεν εκτελεί χειρισμό Τεχνίτης μόνος του είτε σε δίκτυο χαμηλής, είτε σε δίκτυο Μέσης τάσης. Η αντικατάσταση Ασφαλειών σε Πίλλαρ - Μετρητικές Διατάξεις θεωρούνται χειρισμοί υπό τάση. 3)Απαρέγκλιτη τήρηση οκταώρου. Δεν εργαζόμαστε υπερωριακά –πλην όσον ορίζει ο νόμος όπως : Οι συνάδελφοι σε φυλακές (βάρδιες) τηρούν αυστηρά το οκτάωρο, καθώς και την ανάπαυση μεταξύ βαρδιών. 4)Δεν οδηγούμε – δεν επιβιβαζόμαστε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό (Τ5). - Συνάδελφοι Τεχνίτες με επαγγελματική Άδεια οδήγησης δεν οδηγούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα, γιατί δεν είναι η ειδικότητά τους.

- Δεν χρησιμοποιούμε Ι.Χ αυτοκίνητα για υπηρεσιακούς λόγους (αφορά ιδιαίτερα συναδέλφους Τομέων κατασκευών και μελετών).

- Επιβιβαζόμαστε σε μη υπηρεσιακά αυτοκίνητα (μισθωμένα - ταξί) έχοντας εξασφαλίσει την σωστή σύνθεση συνεργείων – τα απαραίτητα εφόδια συνεργείου (σκάλα – γειώσεως) καθώς και τα Μ.Α.Π (Μέσα Ατομικής Προστασίας).

5)Δεν συμμετέχουμε σε συνεργεία που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια στην εργασία και συγκεκριμένα όταν δεν υπάρχει σωστή επάνδρωση συνεργείων. 6)Καταγγέλλουμε στις κατά τόπους επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας στις Τ.Δ.Ε – στους Τεχνικούς Ασφαλείας – στην Επιθεώρηση Εργασίας, την τυχόν προσπάθεια για αποκλειστική επάνδρωση συνεργείων από συναδέλφους εκτάκτους. 7)Δεν απομονώνουμε σημειώματα για εργασία από συνεργεία εργολάβου αν δεν τηρούνται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί και περιγράφονται στην σύμβαση Δικτύου Διανομής 171, που είναι τα παρακάτω: ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ: - Οι εργασίες εκτελούνται από εξουσιοδοτημένους Τεχνίτες, κατόχους των απαιτούμενων αδειών (Τα ονόματά τους και τα στοιχεία ταυτότητος υπάρχουν στην Επιχείρηση). - Το προσωπικό του εργολάβου φέρει ομοιόμορφη ενδυμασία (φόρμα εργασίας) που αναγράφεται ευκρινώς ότι η εργασία αφορά έργα ΔΕΗ, καθώς και ο τίτλος της εργοληπτικής επιχείρησης. Να υπάρχει ανάλογη σήμανση στα αυτοκίνητα και στο μηχανολογικό εξοπλισμό του εργολάβου.

- Φέρει τα κατάλληλα εργαλεία για την εκτέλεση εργασιών καθώς και τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως προβλέπεται από οδηγίες Διανομής 14 & 15. - Έχει οριστεί από τον Ανάδοχο Εργολάβο Τεχνικός Ασφαλείας – Ιατρός Εργασίας καθώς και συντονιστής κατά την εκτέλεση του έργου όπως επιβάλλεται στο Π.Δ. 305/1996.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι: η πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλούς εργασίας δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση κάθε εργαζόμενου, είναι υπόθεση που βαρύνει και επισείει ευθύνες στην ίδια την επιχείρηση, τα διοικητικά της στελέχη και σαφώς τους τεχνικούς ασφάλειας. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...