Έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Αθηνάς Γιομπιλάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΟΜΠΛΑΚΗ

1-15 Σεπτεμβρίου 2013 Κατάλυμα της Γαλλίας

Έκθεση της ζωγράφου, αγιογράφου και συντηρήτριας έργων τέχνης Αθηνάς Γιομπλάκη με θέμα «Αγιογραφία» & «Ιστορία των Ιπποτών της Ρόδου», διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Κατάλυμα της Γαλλίας από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία πλούσια συλλογή έργων για την ιστορία των ιπποτών της Ρόδου και σπάνια θέματα αγιογραφιών όλων των περιόδων της τέχνης. Τα θέματα είναι παρμένα από την κλασική αγιογραφία και την ιστορική παράδοση και εμπλουτισμένα με την καλλιτεχνική οπτική της ζωγράφου. Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι αυγοτέμπερα επάνω σε παλιό ξύλο με ιδιαίτερη επεξεργασία και ακρυλικά σε μουσαμά. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συλλογή για την ιστορία των Ιπποτών της Ρόδου που αποτελεί μία εικονογραφημένη παρουσίαση της πορείας τους, σκηνές πολέμου και μαχών, σκηνές από το παλάτι, εθιμοτυπικές παραστάσεις και πορτραίτα των Μεγάλων Μαγίστρων.

ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΜΠΛΑΚΗ Η Αθηνά Γιομπλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Αθήνα συντήρηση έργων τέχνης, αγιογραφία και ψηφιδωτό στις σχολές ΠΕΤΡΑ με τον ζωγράφο Απέργη Αντώνη και τον συντηρητή Γιάννη Γκερέκο. Έχει αγιογραφήσει ιδιωτικά εκκλησάκια και φορητές εικόνες εκκλησιών. Έχει κάνει 19 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Αυστραλία – στο Σίδνεϋ και Μελβούρνη στα πλαίσια των «Δημητρίων» σταλμένη από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος). Το 1987 εκθέτει για πρώτη φορά στο σπίτι-μουσείο του ζωγράφου Giorgione στο Castelfranco Veneto της Ιταλίας. Έκτοτε εκθέτει στην Ιταλία προσκεκλημένη από τους Δήμους της περιοχής Veneto, κάνοντας μία ή δύο εκθέσεις τον χρόνο. Το 1994 κάνει ατομική έκθεση στο Όσλο της Νορβηγίας. Το 1995 ατομική έκθεση στο Lugano της Ελβετίας. Tο 1997 εκθέτει στο βιβλιοπωλείο «Δέντρο» στη Ρόδο. Τo 1999 εκθέτει στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης στο συντριβάνι της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Το 2000 άνοιξε με έκθεσή της τις εκδηλώσεις του Iωβηλαίου στο Teatro Academico στο Castelfranco Veneto. Το 2005 διδάσκει στην Σαρδηνία στην πόλη Τempio Pausania αγιογραφία στο ινστιτούτο Euromediterraneo. Το 2006 παραδίδει μαθήματα αγιογραφίας στη Ρόδο μέσω της ΝΕΛΕ. Tο 2007 κάνει ατομική έκθεση στην πύλη D’Amboise στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και τον ίδιο χρόνο εκθέτει στο Ιταλικό προξενείο. Επίσης το 2007 εκθέτει στην Καλαβρία Magna Grecia στα πλαίσια του συνεδρίου για την Ελληνική γλωσσά και κουλτούρα. Το 2010 εκθέτει στο Παρίσι στη γκαλερί Art et Miss στο Marais υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στο Παρίσι.

Εγκαίνια έκθεσης: 1 Σεπτεμβρίου 2013-08-29 ώρα 20:00 Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-20:00

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...