«Χωρίς κοινό μανιφέστο, με μεμονωμένες απόψεις, δεν θα έχουμε κόμμα αρχών»

«Χωρίς κοινό μανιφέστο, με μεμονωμένες απόψεις, δεν θα έχουμε κόμμα αρχών» ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ -Ο Δημήτρης Κρεμαστινός Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιλώντας στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο αναφερόμενος στις σχέσεις Αριστεράς - Κεντροαριστεράς υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ τους.

Για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τόνισε, ότι πρέπει να γίνει ένα κόμμα δημοκρατικά δομημένο και σύγχρονο με κεντροαριστερή ιδεολογία, το οποίο θα λειτουργεί όπως το SPD στη Γερμανία και το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία. Εξήγησε ότι «οι μεγάλες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από τη βάση, π.χ. για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση», και η βάση θα έπρεπε να αποφασίσει και για το πρώτο μνημόνιο.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι πρέπει επίσης να είναι εμφανής η ενότητα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Του Ποταμιού) στη Βουλή. Ακόμα και αν δεν υπάρχει συγχώνευση των Ομάδων και θα πρέπει να υπάρχει έκφραση ενιαίας γνώμης από την αρχηγό του Κινήματος.

Αυτά τα σημεία είναι απαραίτητα όχι μόνο για τη λειτουργία του κόμματος αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Κρεμαστινός: Αν π.χ. εκφραζόταν η βάση στο πρώτο μνημόνιο, , θα έλεγε όχι και θα είχαμε οδηγηθεί σε κυβέρνηση ενότητας ή σε εκλογές. Αυτό που δεν έγινε τότε το πλήρωσε η χώρα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο κ. Κρεμαστινός ερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί ή πρέπει να διαλυθεί. Εκείνος εξήγησε ότι, όπως φάνηκε από τις εσωτερικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ είναι η πλειοψηφούσα δύναμη στον νέο πολιτικό φορέα αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε απόφαση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι απόφαση της βάσης του και όχι μεμονωμένων προσώπων. «Δε μπορεί κανείς να πει ότι διαλύει το ΠΑΣΟΚ. Μόνο η βάση του μπορεί να το πει και να δώσει την απάντησή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όποιο και είναι το όνομα του νέου φορέα, θα πρέπει να έχει ένα μανιφέστο πολύ καθαρό, που να το ξέρει όλος ο κόσμος, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, και εφόσον αυτό λειτουργήσει τότε θα έχουμε κόμμα. Είπε επίσης ότι τέτοιο μανιφέστο θα ψηφιστεί γιατί η δημοσιοποίηση μεμονωμένων απόψεων δεν συγκροτεί κόμμα αρχών.

Ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος που κατά πλειοψηφία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα από πλευράς ψηφοφόρων είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και εφόσον είναι κόμματα της Κεντροαριστεράς, κάποια στιγμή πρέπει να συζητούν και μεταξύ τους. Πρέπει να συζητήσουν, είναι αυτονόητο να συζητούν. Κατά συνέπεια, η πηγή και των δύο κομμάτων είναι ενιαία. Πρέπει να υπάρξει συζήτηση εξομάλυνσης του ιδεολογικού πλαισίου, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...