«Τριήμερο Πένθος στη Σύμη»

Δελτίο Τύπου-«Τριήμερο Πένθος στη Σύμη» -Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συνεδρίασε χθες Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης με αφορμή την κοίμηση του Μακαριστού μητροπολίτη μας, κυρού Χρυσοστόμου.

Για μας δεν είναι απλά μια δύσκολη στιγμή. Δεν είναι μόνο μια θλιβερή συγκυρία. Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλη την ορθοδοξία.

Με τον Μακαριστό Χρυσόστομο είχαμε την μεγάλη ευλογία να έχουμε μαζί του μία άριστη, αγαστή και άκρως εποικοδομητική συνεργασία.

Για μας προσωπικά, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευλογία από τον Θεό το γεγονός ότι συνδέσαμε την παρουσία μας στην Δημοτική Αρχή με το σπουδαίο γεγονός της μονιμοποίησης της Μητρόπολής μας, όπου πρώτος μητροπολίτης υπήρξε ο Μακαριστός, κυρός Χρυσόστομος.

Η απουσία του ποιμενάρχη μας από τα εκκλησιαστικά δρώμενα του τόπου μας αποτελεί ήδη μεγάλη απώλεια και θεωρούμε δυσαναπλήρωτο το κενό που δημιουργείται.

Με αφορμή τα ως άνω, το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου, τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και αφού έκανε διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να κηρυχθεί ο Δήμος Σύμης σε τριήμερο πένθος. 2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμά του. 3. Τις ημέρες του πένθους οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στο Δημοτικό Κατάστημα. 4. Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής να μην λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σύμης, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες να κλείσουν στις 10:00 και μέχρι το πέρας του ωραρίου, προκειμένου να παρευρεθούν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι σ’ αυτήν. Επίσης εκφράζουν την παράκληση και την βούλησή τους να ακολουθήσουν το ίδιο ωράριο οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. την ημέρα αυτή. 5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ι. Μητρόπολη Σύμης και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ο Δήμαρχος Σύμης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ...
Για το δικό της μοναχικό, αλλά συναρπαστικό ταξίδι στους Αρκιούς, και τη μάχη που δίνει για τον...
Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες. Ξεπέρασε κάθε...
Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία» -Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΑΒ...