«Το Περιφερειακό Συνέδριο να μην είναι μια φιέστα, να έχει ουσία με επίλυση των προβλημάτων των νησιωτών μας, προώθηση αναπτυξιακών δράσεων και ανάληψη των ευθυνών του κεντρικού κράτους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Το Περιφερειακό Συνέδριο να μην είναι μια φιέστα, να έχει ουσία με επίλυση των προβλημάτων των νησιωτών μας, προώθηση αναπτυξιακών δράσεων και ανάληψη των ευθυνών του κεντρικού κράτους»

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για το 13ο Περιφερειακό Συνέδριο (Ρόδος, 16-17.4.2018)

Με αφορμή το 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 16 - 17.4.2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. επισήμανε τα εξής:

Το Περιφερειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο με την παρουσία του πρωθυπουργού, δεκάδων κυβερνητικών στελεχών, τοπικών φορέων και ενεργών πολιτών της Περιφέρειάς μας, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών μας, να «θεραπευτούν» οι πληγές του παρελθόντος, και να προωθηθούν στον τόπο μας οι απαιτούμενες και αναγκαίες αναπτυξιακές δράσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη να είναι ένα συνέδριο ουσίας και όχι φιέστα χωρίς περιεχόμενο. Είναι επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να κάνει την αυτοκριτική της και να προσφέρει στο Νότιο Αιγαίο αυτά που του ανήκουν. Επιτέλους, οι νησιωτικές πολιτικές να γίνουν πράξη!

Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα:

Η στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών, έργα που βελτιώνουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας με σεβασμό στο περιβάλλον, να στηρίξουμε τη «βαριά μας βιομηχανία» που είναι ο τουρισμός, να προωθήσουμε τον πρωτογενή τομέα και να λειτουργήσει το κοινωνικό κράτος με καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες (υγεία, παιδεία, κοινωνική μέριμνα, συγκοινωνίες).

Τα νησιά μας είναι στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν πολλές δημιουργικές δυνάμεις και οι νησιώτες μας αξίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

--

Mε εκτίμηση, photo Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Βασίλης Παπακωνσταντίνου Οδυσσέας Ιωάννου -Μικρές Νοθείες -Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση...
ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... -Σ’ ένα νησί που είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της φιλοξενίας...
Τα δύο πρόσωπα του ‘ΙΑΝΟΥ’: Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους μειωμένου συντελεστές...
ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ -Εκπλήσσομαι και απορώ. Στο μέτρο του δυνατού παρακολουθώ τα τεκταινόμενα...