«Τη στήριξη των μελισσοκόμων ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

23 Φεβρουαρίου 2024

 

ΘΕΜΑ: «Τη στήριξη των μελισσοκόμων ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

 

Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά τη στήριξη των μελισσοκόμων της Ρόδου, της Καλύμνου και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου που είχαν μελισσοκομικές εγκαταστάσεις στη Ρόδο, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Τονίζει ότι η υπουργική απόφαση  89/25871 συμπεριλαμβάνει μελισσοπαραγωγούς συγκεκριμένων περιφερειακών ενοτήτων στους δικαιούχους έκτακτης χρηματοδοτικής στήριξης, αλλά εξαιρεί τους μελισσοπαραγωγούς της Δωδεκανήσου, παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν τις σχετικές δηλώσεις στον ΕΛΓΑ.

Αναφέρει ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη στήριξή τους, αφού αποδεδειγμένα υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας, προτείνει, στο πλαίσιο της επικείμενης αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να συμπεριληφθούν ως αποζημιωτικά αίτια οι φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα για τις μελισσοκομικές καλλιέργειες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...