«Νεστορίδεια 2017»

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου στο Νεστορίδειο Μέλαθρον, τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη της Πάολα Νεστορίδου, της μεγάλης ευεργέτιδας της Ρόδου με την θεσμοθέτηση πολιτιστικού μνημόσυνου.

-Χρέος μας να αφιερώσουμε την ημέρα αυτή (11-11-2017), στην Πάολα Νεστορίδου, της σύγχρονης ευεργέτιδας της Ρόδου, έξι χρόνια μετά τον θάνατο της, ως ημέρα μνήμης και τιμής, για την ανεκτίμητη προσφορά και συμβολή της στην τέχνη και στον πολιτισμό.

Η Πάολα Νεστορίδου έζησε στη Ρόδο και ως γνήσια Ροδίτισσα αφιέρωσε την περιουσία της στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Η κοινωνική της προσφορά είναι πολύτιμη, πολυσήμαντη και αδιαμφισβήτητη για όλους εμάς. Ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτήν είναι οι τιμητικές αυτές εκδηλώσεις, Νεστορίδεια, που θεσμοθετήθηκαν και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Δ.Σ. του Μουσείου μας με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Φρόνα σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Πάολας και Ιωάννη Νεστορίδη» τον κ. Ευαγόρα Νικολάου, την κ. Ρέα Παπαχρήστου- Τσέλιου και όλα τα μέλη αυτού.

Είναι γνωστό, ότι η τελευταία βούληση της αείμνηστης δωρήτριας, Πάολα Νεστορίδου, όπως προκύπτει από την διαθήκη της ήταν η κατασκευή γηροκομείου ή πτέρυγας σε υπάρχον γηροκομείο. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Πάολας και Ιωάννη Νεστορίδη» με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ρόδου εγκρίθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, η διαμόρφωση πτέρυγας 15 κλινών στα Κολύμπια, ως ανεξάρτητης μονάδας, που θα εξυπηρετείται από τις υπάρχουσες δομές καθώς και η ανακαίνιση του ισογείου του Χαραλάμπειου γηροκομείου, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να ενεργοποιηθούν άλλες 7 κλίνες. Ευελπιστούμε, ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκπλήρωση της επιθυμίας της διαθέτιδος. Για την ανεκτίμητη προσφορά της Πάολα Νεστορίδου στο Ρόδο είναι χρέος μας να τιμούμε αιώνια την μνήμη της.

Το πολιτιστικό μνημόσυνο της Πάολα Νεστορίδου, τα Νεστορίδεια 2017 έχει ως αντικείμενο την μεταθανάτια συνέχιση της ζωής, την αιώνια αγωνία του ανθρώπου. Θέμα της πολιτιστικής εσπερίδας είναι «Οι πεποιθήσεις των Αρχαίων Ελλήνων για την μεταθανάτια συνέχιση της ζωής», όπως θα αναλυθούν από τον Γιώργο Χαραλαμπίδη, Πολιτισμολόγο, Ερευνητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας με συντονίστρια την φίλη του Μουσείου μας και της Ρόδου, την γνωστή ιστορικό τέχνη κ. Αθηνά Σχινά, η οποία επιμελείται των εικαστικών εκθέσεων του Μουσείου μας και την ευχαριστούμε από καρδιάς για την βοήθεια, που ανιδιοτελώς παρέχει διαχρονικά στο Μουσείο.

Είμαι βέβαιος, ότι οι πολίτες της Ρόδου θα τιμήσουν με την παρουσία τους το πολιτιστικό αυτό γεγονός, τιμώντας την μνήμη της αείμνηστης δωρήτριας, Πάολα Νεστορίδου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Βασίλης Παπακωνσταντίνου Οδυσσέας Ιωάννου -Μικρές Νοθείες -Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση...
ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... -Σ’ ένα νησί που είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της φιλοξενίας...
Τα δύο πρόσωπα του ‘ΙΑΝΟΥ’: Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους μειωμένου συντελεστές...
ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ -Εκπλήσσομαι και απορώ. Στο μέτρο του δυνατού παρακολουθώ τα τεκταινόμενα...