«Κινηματογράφος και Σχολείο» θέμα ημερίδας για τα σχολεία στην Κάρπαθο- Βράβευση Μαθητών Διαφανίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Κινηματογράφος και Σχολείο» θέμα ημερίδας για τα σχολεία στην Κάρπαθο- Βράβευση Μαθητών Διαφανίου»
-Ο Καρπαθιακός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Παιδείας (ΚΟΠΑΠ) σε συνεργασία με τον ΌΜΙΛΟ Cine - Εκπαίδευση προσκαλεί Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Μαθητές και Μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα :

« Κινηματογράφος και Σχολείο»
που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου «Ποτίδαιον»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7.30΄-19:00΄: Αναστασία Ζέππου, εκπαιδευτικός Π.Ε 01, μέλος της συντονιστικής ομάδας του Ομίλου cine-Εκπαίδευση : ''Ο Όμιλος cine- Εκπαίδευση και η συμβολή του στην προώθηση της Κινηματογραφικής Παιδείας στο Σχολείο''
19:30' -21:00΄: Προβολή 12 ταινιών Μικρού Μήκους, προϊόν Κινηματογραφικής/ Ψηφιακής Δημιουργίας από κινηματογραφικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων της Δωδεκανήσου
21.00΄ : Συζήτηση

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με το ίδιο θέμα για τους εκπαιδευτικούς, γονείς , μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του νησιού στις 10 00 π. μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου « Ποτίδαιον».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• 10.00΄-11.00΄: Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβουλος,
''Οπτικοακουστική έκφραση και κινηματογραφική Παιδεία στο Σχολείο και την Οικογένεια: Παρουσίαση των βασικών αξόνων της αξιοποίησης της εικόνας - και ιδιαίτερα της κινηματογραφικής - ως παιδαγωγικό μέσο στη διδασκαλία''.
• 11.00΄-12.30΄: Προβολή 12 ταινιών Μικρού Μήκους,
προϊόν Κινηματογραφικής/ Ψηφιακής Δημιουργίας από κινηματογραφικές ομάδες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Δωδεκανήσου.
• 12.30': Βράβευση
των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου για τη συμμετοχή και τη βράβευσή τους από το Υπουργείο Παιδείας και το κοινό, για την ταινία που δημιούργησαν με τίτλο ΄΄Απομακρυσμένα όνειρα''.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Share