«Η συνεργασία και η ειρηνική πορεία είναι μονόδρομος για τις γειτονικές χώρες Ελλάδα και Τουρκία. Επιβάλλεται ο σεβασμός των συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Η συνεργασία και η ειρηνική πορεία είναι μονόδρομος για τις γειτονικές χώρες Ελλάδα και Τουρκία. Επιβάλλεται ο σεβασμός των συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου»

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου με τον πρόξενο τής Τουρκίας στη Ρόδο κ. Baris Kalkavan

Mε τον πρόξενο τής Τουρκίας στη Ρόδο κ. Baris Kalkavan συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα γραφεία τής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Ο Τούρκος πρόξενος έθεσε μια σειρά από ζητήματα και πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για θέματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση Δωδεκανήσου και Τουρκίας (αεροπορική, υδροπλάνα, ακτοπλοϊκή), τη συνεργασία για τον τουρισμό (κρουαζιέρα κ.λπ.), την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τους πολιτισμούς των δύο χωρών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των μουσουλμανικών μνημείων.

Ο κ. X. Kόκκινος επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους δύο λαούς η συνεργασία και η ειρηνική συνύπαρξη και ο σεβασμός των συνθηκών που έχουν υπογραφεί και του διεθνούς δικαίου. Αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και έργα που έχουν στόχο τη συντήρηση μουσουλμανικών μνημείων που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και κατέθεσε τις σκέψεις του για συνεργασία στον τουρισμό, στις συγκοινωνίες και σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης θα μεταφέρει στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες τής χώρας μας θέματα που έθεσε ο κ. πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο.

*

Στο τέλος τής συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

-- Με εκτίμηση,

Xαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Ταχ. διεύθυνση: Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος Τηλ.: +30.2241360608, 509 Κιν.: +30.6950482660 Τηλ/πία: +30.2241360571 Ε.: h.kokkinos@pnai.gov.gr, anper.dod@pnai.gov.gr http://www.pnai.gov.gr/ |

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ...
Για το δικό της μοναχικό, αλλά συναρπαστικό ταξίδι στους Αρκιούς, και τη μάχη που δίνει για τον...
Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες. Ξεπέρασε κάθε...
Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία» -Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΑΒ...