«Ζωντανοί Διάλογοι» με τον Ανδρέα

«Ζωντανοί Διάλογοι» με τον Ανδρέα, 1919 – 2019: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αφιέρωμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου. «Ζωντανοί Διάλογοι» - συνεισφορά στην ιστορική έρευνα για την προσωπικότητα, το ρόλο και το έργο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Με τη φροντίδα του Δημοσιογράφου Τάκη Κάμπρα ρίχνεται ο προβολέας της μνήμης στο πρόσωπο, το οποίο με την πολιτική του ενόραση σημάδεψε με την παρουσία του επί 35 περίπου χρόνια, την μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας. Για πρώτη φορά θα προβληθούν άγνωστα ντοκουμέντα από τη ζωή και τη δράση του, εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην Υπουργός, στενός συνεργάτης και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, συμβάλει στην ιστορική έρευνα αποκαλύπτοντας άγνωστους διαλόγους μαζί του.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Ο γιατρός δεν πρέπει να μιλά ποτέ. Σήμερα όμως αποφασίζω να μιλήσω για το πώς τον είδα προσωπικά ως πολιτικό και ως άνθρωπο στα οκτώ τελευταία χρόνια της ζωής του, χρόνια πικρίας και αυτοκριτικής...Μιλώ τώρα για να τον κρίνει η ιστορία με αντικειμενικότητα!

Τα μυστικά της «Ωνασειάδας». Ο ρόλος των Μυστικών Υπηρεσιών, των γιατρών και των δημοσιογράφων. Υπήρξαν λάθη στη διάγνωση και τη θεραπεία του Ανδρέα; Τα συμφέροντα λυμαίνονται το χώρο της υγείας και της παιδείας. Τι λέει για την φιλοαραβική του πολιτική. Διάσημος Αριστερός του πρότεινε να εφαρμόσουν «Αριστοκρατικό καθεστώς» και ακόμα:

Όταν ρωτήθηκαν οι Μυστικές Υπηρεσίες: Εσείς τι θα κάνατε; Η απάντηση ήταν «ότι και ο χωρικός». Δηλαδή; «Στο χωριό μου, σήκωνες το τσεκούρι και του άνοιγες το κεφάλι. Μας προ­τείνετε να τον δολοφονήσουμε;"

 

«Ζωντανοί Διάλογοι» με τον Ανδρέα

1919 – 2019: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αυτή την Παρασκευή, 8/2 στις 20:30, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...