«'Εφυγε» από τη ζωή ο Ιταλός τραγουδιστής Τζίμι Φοντάνα

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνόη στο σπίτι του στην Ρώμη ο Ιταλός τραγουδιστής Τζίμι Φοντάνα-Ακούστε την μεγάλη του επιτυχία «Ιl Mondo» Πολύ γνωστός διεθνώς για την επιτυχία του «Il Mondο» ο Φοντάνα ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Ιταλίας, ενώ είχε δοκιμαστεί και ως ηθοποιός.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ενρίκο Σμπρίκολι και είχε γεννηθεί στην πόλη Καμερίνο της κεντρικής Ιταλίας, όπου είχε ολοκληρώσει σπουδές λογιστή. Αυτοδίδακτος στην μουσική, έδειξε από πολύ νέος ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στην τζαζ.

Το 1961 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Φοντάνα ήταν αναμφισβήτητα το τραγούδι «Ιl Mondo» το οποίο και ερμήνευσε για πρώτη φορά το 1965. Είχε συμβάλει ένα μέρος της μουσικής αυτής σύνθεσης.

Το κομμάτι αυτό κατόπιν τραγουδήθηκε από σειρά γνωστών καλλιτεχνών σε δεκάδες εκδοχές του σε άλλες γλώσσες.

Το 1971 συνέθεσε την μουσική και υπέγραψε μέρος των στίχων του τραγουδιού «Che Sarà» το οποίο παρουσίασε στο Σαν Ρέμο. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 70΄, απογοητευμένος από τις δισκογραφικές εταιρίες, ο Ιταλός καλλιτέχνης άνοιξε καφέ μπαρ στην πόλη της Ματσεράτα, στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Το 1979, όμως, ξανάρχισε να συνθέτει και να τραγουδά.

Ο Τζίμι Φοντάνα είχε γράψει, επίσης, τους στίχους σειράς μουσικών κομματιών που μεταδόθηκαν από γνωστές εκπομπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai. proto thema

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...