«Εκτάκτως 2.000 κυβικά νερού στη Σύμη για την κάλυψη επειγουσών αναγκών μετά τις καταστροφικές καταιγίδες»

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ -Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γραφείο Υφυπουργού Τηλ. 2131371736 Φαξ. 2104614439 email: yfyp.minister@yna.gov.gr Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε 1 - Ε 2, Τ.Κ. 185 10

Αθήνα, 16/11/17 Θέμα: «Εκτάκτως 2.000 κυβικά νερού στη Σύμη για την κάλυψη επειγουσών αναγκών μετά τις καταστροφικές καταιγίδες»

Μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που χτύπησαν τη Σύμη και τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν στις βασικές υποδομές του νησιού, όπως οι μονάδες αφαλάτωσης και το δίκτυο υδροδότησης, εκτάκτως, αποστέλλονται σήμερα 2.000 κυβικά νερού στο νησί για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει. Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα και μετά από εντολή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού,έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της η υδροφόρα, της οποίας το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Σύμης, γίνεται ήδη εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι αφαλατώσεις του νησιού, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από το εθνικό ΠΔΕ και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους, έτσι ώστε σύντομα να τεθούν σε λειτουργία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...