«Αντιστεκόμαστε στη λήθη και στη μονιμοποίηση της αδικίας που έχει υποστεί η Κύπρος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Αντιστεκόμαστε στη λήθη και στη μονιμοποίηση της αδικίας που έχει υποστεί η Κύπρος» -Στο 22ο ετήσιο μνημόσυνο των ηρωομαρτήρων Αναστασίου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος

Στο 22ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρωομαρτήρων Αναστασίου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Τούρκους και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων την Κυριακη το πρωί 12.8.2018 και ώρα 09:30 παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι: «οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε ενάντια στη λήθη και στην προσπάθεια μονιμοποίησης της αδικίας που έχει υποστεί ο κυπριακός ελληνισμός. Έχουν παρέλθει 44 χρόνια από την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη μαρτυρική Κύπρο με την κατοχή του 36,2% του εδάφους της. Αυτή η εισβολή «εξοστράκισε» 120.000 Κύπριους από τις εστίες τους, χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους και βίωσαν την τουρκική βαρβαρότητα.

Οι Αναστάσιος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και διεκδήκησαν τα δίκαια των Ελλήνων. Δολοφονήθηκαν από τους Γκρίζους Λύκους και τα στρατεύματα κατοχής και οι δολοφόνοι τους κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Ο αγώνας τους και η ηρωική μνήμη τους δεν θα χαθούν. Ο σπόρος της λευτεριάς που έσπειραν και πότισαν με το ίδιο τους το αίμα θα ανθίσει ενάντια σ’ αυτούς που επιδιώκουν τη λήθη και τη μονιμοποίηση της αδικίας που έχει υποστεί η Μεγαλόνησος.»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...