«Έριξαν» τους τοίχους για να χωρέσει ο κόσμος στην ομιλία Νίκου Γερονικόλα

Δελτίο Τύπου

«Έριξαν» τους τοίχους για να χωρέσει ο κόσμος στην ομιλία Νίκου Γερονικόλα

Παράσταση μεγαλειώδους νίκης πέτυχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση και κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Sheraton, της Ιξιάς, εκεί όπου η κεντρική αίθουσα συνεδρίων χιλιάδων ατόμων, γέμισε ασφυκτικά και χρειάστηκε στην κυριολεξία να ρίξουν τους ενδιάμεσους τοίχους ώστε και οι χώροι υποδοχής να χρησιμοποιηθούν από τους επισκέπτες. Έξω από το ξενοδοχείο, όλοι οι δρόμοι της Ιξιάς μπλόκαραν από το πλήθος των αυτοκινήτων τα οποία έφταναν μέχρι ψηλά στο Μόντε Σμιθ, τα Κρητικά και τη διασταύρωση προς τους Τρείς.

Παρόντες, στη μεγάλη εκδήλωση της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, από την πρώτη στιγμή ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, ο τέως Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο τέως βουλευτής Κοσμάς Σφυρίου, ο τέως βουλευτής και τέως δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, φορέων, παραγωγικών τάξεων και πλήθος κόσμου. 

«Η παρουσία σας, μαρτυρεί τη σημασία δίνετε στη σπουδαιότητα του τέρματος μιας προεκλογικής περιόδου γεμάτης τοξικότητα, εκφοβισμούς, εξαγορές συνειδήσεων, μιας προεκλογικής περιόδου γεμάτης υπόγειες συμφωνίες με μόνο στόχο: τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, την εξαγορά της δημαρχιακής έδρας, την εξασφάλιση της συνέχισης ελέγχου και διαφέντευσης αυτού του τόπου από συμφέροντα που βρίσκονται μακριά από το νησί μας και από συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας του νησιού μας» είπε, μεταξύ των άλλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας στην έναρξη της ομιλίας του.

Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας της ομιλίας του κ. Νίκου Γερονικόλα, προβάλλονταν στη γιγαντοοθόνη μία προς μία οι 30 Τομές του προγράμματος της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης», μαζί με τις αναλύσεις τους και τη σύνδεσή τους σε Τομεακά Προγράμματα Ανάπτυξης των Υπουργείων, του ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών για απομακρυσμένες περιοχές. Ταυτόχρονα, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τοπικών συμβούλων του ψηφοδελτίου «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας.

 

Πρόλογος από τον χρυσό πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη

Με 18 παγκόσμιους τίτλους ο πρωταθλητής στο «κικ μποξ» Μιχάλης Ζαμπίδης μίλησε για την αγάπη του για τη Ρόδο και τον φίλο του Νίκο Γερονικόλα. «Ήρθα, να σταθώ στο πλευρό του και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας δήμαρχος με οργάνωση και στόχο, ώστε το νησί που τόσο αγαπάμε να γίνει όπως το ονειρεύονται οι κάτοικοί του».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κάλεσε όλο τον κόσμο να αγαπά τον αθλητισμό και να μη φοβάται να σηκώσει στους ώμους του την ευθύνη για να γίνει ο τόπος του πιο όμορφος, πιο λειτουργικός και πιο ανθρώπινος.

«Πάνω από όλα βρίσκεται η αυτοκυριαρχία, η προσήλωση και κυρίως η οργάνωση. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα μας τα όνειρα».

 

Οι αναφορές Γερονικόλα στα συμφέροντα

που υπηρετούν οι Καμπουράκης - Κολιάδης

«Εγκατάλειψη είναι το ουσιαστικό έργο της νυν δημοτικής αρχής, η εγκατάλειψη είναι το μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ο κ. Καμπουράκης. Σε αυτήν πέτυχε απόλυτα.

Η εγκατάλειψη ως επιτυχία συνοδεύει τη σημερινή δημοτική αρχή στην εικόνα του κάθε ενός από τα χωριά του νησιού μας. Από το βορειότερο, μέχρι το νοτιότερο.

Η εγκατάλειψη που συναντήσαμε στο κτήριο της Νέας Αγοράς θα συνεχίσει να συνοδεύει τον κ. Καμπουράκη μέχρι το τέλος του έτους, και στη συνέχεια η εγκατάλειψη, 1η/ 1ου/ 2024 να τον συνοδέψει έξω από το δημαρχείο. […]

Η εγκατάλειψη είναι το μόνο ουσιαστικό έργο που συνοδεύει τον κ. Καμπουράκη, αλλά και τον κ. Κολιάδη, διότι μαζί δούλευαν επί τρία χρόνια και έξι μήνες. Από το 2019 μέχρι τον περασμένο Μάιο. Οι δυο τους ήταν μαζί, στο ίδιο κουκούλι, στις ίδιες συμφωνίες, ο ένας στη μέρα κι ο άλλος στη νύχτα. Διότι έτσι λειτουργούσε ο δήμος με βάρδιες συμφερόντων, για να διασφαλίσουν ότι οι παραλίες θα πάνε σε δικά τους παιδιά. Είναι τυχαίο ότι από το σύνολο των αποκαλούμενων «παραλιών – φιλέτων» η μοναδική παραλία που δεν οδηγήθηκε στην εκμετάλλευση των εταιρειών της Αθήνας, οδηγήθηκε στα χέρια δημοτικού συμβούλου της νυν δημοτικής αρχής;

Ο ένας εξυπηρετούσε τον άλλο, είτε λέγοντας σε όλα ΝΑΙ, είτε κλείνοντας το στόμα του. Απόλυτη σιωπή στις μεγάλες αποφάσεις εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων αγαθών μας. Όταν δεν μιλάς τη στιγμή που συμβαίνει το έγκλημα, γίνεσαι συνένοχος.

Χρησιμοποιώ τη λέξη έγκλημα, διότι πως να εξηγήσουμε την εικόνα των μπράβων μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την ώρα που γινόντουσαν οι δημοπρασίες για τις παραλίες.

Εκείνη η εικόνα με τους μπράβους θα μείνει ως ιστορική παρακαταθήκη προσβολής έναντι των θεσμών, μια άνευ προηγουμένου προσβολή για τη σειρά των ιστορικών δημάρχων, τα πορτραίτα των οποίων κοσμούν την αίθουσα εθιμοτυπίας, εκείνη που βεβήλωσαν ο κ. Καμπουράκης και ο κ. Κολιάδης, με τις αποφάσεις τους.

Οι δυο τους έπνιξαν τη Ρόδο στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στα μεταξύ τους.

Και μέχρι να τα συμφωνήσουν, ξέχασαν το Συντοντιστικό Όργανο Πρόληψης των Φυσικών Καταστροφών, με αποτέλεσμα αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι.

Οι δυο τους έκαψαν το μισό νησί.

Είναι συνένοχοι οι δυο τους για τα 200.000 στρέμματα καμένου δάσους και αγροτικών εκτάσεων.΄

Να είστε σίγουροι, ότι στο 2ο γύρο, απέναντί μας θα έχουμε και τους δυο τους. Διότι ο ένας προέρχεται από το κουκούλι του άλλου και στα δύσκολα, θα αφήσει τις μπλόφες και θα επιστρέψει κοντά σε εκείνον που τον έθρεψε.

Όμως, όσο και να προσπαθήσουν, οτιδήποτε και να κάνουν, δεν πρόκειται να μας νικήσουν.

Την 1η / 1ου / 2024 θα πάνε στα σπίτια τους».

 

Αναφορές στο πρόγραμμα 30 τομές για μια πενταετία

Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι η κάθε μία από τις 30 τομές που εισηγούμαστε είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Ελληνική Νομοθεσία, αλλά και με τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμες από την πρώτη μέρα και με άμεση σύνδεση σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά κονδύλια.

Στο ίδιο πλαίσιο, και είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου Τομές, βρίσκεται η δημιουργία των 10 εργαστηρίων κοινωνικής δημιουργίας. Ένα εργαστήριο για κάθε μία από τις ενότητες του νησιού μας. Αυτού του είδους τα εργαστήρια ανοίγουν το δρόμο για πολλές νέες επαγγελματικές δραστηριότητες στα χωριά μας. Δραστηριότητες που γίνονται πράξη σε όλη την Ευρώπη, είναι γνωστές και ανοίγουν το δρόμο για ποιότητα ζωής και οικονομική ευμάρεια στα χωριά.

Φανταστείτε όλα αυτά μαζί, κάτω από μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης, μια «συμπερίληψη» κοινωνίας, πολιτισμού, αθλητισμού και φυσικού περιβάλλοντος. Όλα αυτά μαζί σε ενιαίο σχεδιασμό, που σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε περιοχής.

 

Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας Ρόδου

και οι προτάσεις που ξεχώρισαν για αθλητισμό και πολιτισμό

  • Ομαδοποίηση και ενίσχυση πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών με τη δημιουργία Κέντρου Γνώσης & Πολιτισμού στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Ρόδου. Εδώ υιοθετούμε και εμπλουτίζουμε την αντίστοιχη πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.
  • Ίδρυση Μουσείου/Πολιτιστικού Κέντρου Ρόδου στη Ροδιακή Επαυλή.
  • Δημιουργία Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας Ρόδου, ξεκινώντας από το «Κάτθανε Διαγόρα» και την αρχόντισσα Ροδίτισσα Καλλιπάτειρα, και φτάνοντας μέχρι το σήμερα.
  • Διάφανη και απλοποιημένη διαδικασία αιτήσεων οικονομικής υποστήριξης αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων – σωματείων.
  • Σαφής προγραμματισμός ετήσιων συντηρήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας.
  • Δημιουργία Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO / Κέντρου Επισκεπτών στη Μεσαιωνική Πόλη.
  • Ετήσιο καλεντάρι του συνόλου των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για κάθε επόμενο έτος, με σκοπό την ανάπτυξη πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού.
  • Δημιουργία Μουσείου/Πολιτιστικού Κέντρου και Επισκεπτών για τη Νότια Ρόδο.
  • Αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ επιχειρήσεων, κατοίκων και ιστορικού περιβάλλοντος σε σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Παλιά Πόλη και η Λίνδος.
  • Απογραφή και ανάπτυξη σχεδίων αξιοποίησης κενών δημοτικών και άλλων μνημειακών ακινήτων και κτιρίων και δίνοντάς τα προς χρήση στις οργανώσεις που εργάζονται για το συλλογικό όφελος.
  • Φιλοξενία στη Ρόδο της συνεδρίασης της Ελληνικής Προεδρίας 2027 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Όλα τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς υπό ενιαία στρατηγική, με εξασφαλισμένους τους οικονομικούς πόρους και με κατεύθυνση μία: Δραστηριότητες σε κάθε γωνιά του νησιού μας. Δραστηριότητες πολιτισμού και αθλητισμού, εναρμονισμένες με τη φύση, δουλεύουμε, αναδεικνύουμε το κάθε μας χωριό, τον κάθε ορεινό όγκο και ταυτόχρονα παρατηρούμε το φυσικό περιβάλλον στις ανάγκες του, αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τα προβλήματα, προτού γίνουν φωτιά ή πλημμύρα.

Μόνο με τον τρόπο αυτό σώζουμε τα δάση και προλαμβάνουμε τις πλημμύρες κι όχι από την καρέκλα του δημαρχείου, σε πλήρη άγνοια και τυφλότητα.

Το πιο ωραίο της τομής που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον είναι η μέθοδος υλοποίησής της. Γίνεται μέσα από την επένδυση στους ανθρώπους που ήδη έχουν αφοσιωθεί προς αυτά, τα πολύτιμα θεμέλια της ζωής μας. Επενδύουμε στα πρόσωπα αυτά, τα μετατρέπουμε σε πρωταγωνιστές και μαζί τους εκκινούμε για μια καινούρια καθημερινότητα βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το νησί μας.

 

Το κλείσιμο

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη γενική υποβάθμιση του νησιού μας, και στη συμπίεση της κοινωνίας μας προς μια σειρά χαρακτηριστικών που δεν μας αρμόζουν.

Μπροστά μας, στις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη έχουμε δύο επιλογές:

  • Είτε να ψηφίσουμε την ατζέντα της εκμετάλλευσης του τόπου και να δώσουμε ψήφο σε εκείνους που θέλουν Ρόδο κατακερματισμένη και ευάλωτη
  • Είτε να επιλέξουμε και να γίνουμε ο νέος σταθμός της νεότερης ιστορίας του τόπου μας. Να επιλέξουμε μια καινούρια αρχή… την Αρχή Οργάνωσης.

Δεν υπάρχει δίλημμα,

μαζί θα προχωρήσουμε

με αποφασιστικότητα

με θάρρος

εσείς και εμείς

Την Κυριακή, λέμε όχι στην εκμετάλλευση

8 του Οκτώβρη,

ψηφίζουμε μια καινούρια αρχή, για τη ζωή μας

ψηφίζουμε Αρχή Οργάνωσης,

για το νησί μας !!!!»

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...